Radio SuomiRock aloitti lähetykset – osalla taajuuksista paikallista Iskelmää

Viime vuoden loppupuolella ohjelmistoluvat Viestintävirastolta ja valtioneuvostolta saanut Kaimax Media Oy on aloittanut lähetykset taajuuskokonaisuuksissa 15 ja 18. Taajuuskokonaisuuteen 15 kuuluu toistakymmentä taajuutta, joista suurimmalla osalla Kaimax Media lähettää uutta SuomiRock-kanavaa. Suomalaista rockmusiikkia 1990-luvulta tähän päivään soittava kanava aloitti lähetykset 31.10.2016. Radiokanavalla on juonnettua ohjelmaa arkisin kello 7-11 ja 13-17. Pääosa lähetyksistä tehdään Kaimax Median omistajan Bauer Median toimituksessa Tampereen Kehräsaaressa.

Radio SuomiRock toimii pääkaupunkiseudulla entisellä Radio Sun Classicsin taajuudella 102,8 MHz. Sun Classics jatkaa toimintaansa nettiradiona.

Jyväskylässä Radio SuomiRock kuuluu kahdella taajuudella, sillä Kaimax Median oman taajuuden (96,8 MHz) lisäksi asema lähettää lokakuun lopussa lopettaneen Radio Jyväskylän taajuudella 106,4 MHz.  Bauer Media ilmoitti viime viikolla lakkautavansa Radio Jyväskylän ja korvaavansa sen toisella ohjelmaformaatilla. Iskelmä- ja tanssimusiikkia soittanut Radio Jyväskylä toimi kolmisen vuotta. Sillä oli taajuudet myös Keuruulla ja Pihtiputaalla, mutta Bauer Media sai Viestintävirastolta luvan luopua näistä taajuuksista.

Kaimax Medialle kuuluvalla taajuuskokonaisuus 18:lla yhtiö lähettää Iskelmän lähetyksiä Mikkelissä ja Seinäjoella. Myös taajuuskokonaisuudessa 15 lähetetään Iskelmää paikallisesti. Tämän kokonaisuuden taajuuksista Iskelmää välittävät Savonlinna, Kuopio ja Vaasa. Kaimax Median mukaan yhtiön ohjelmistolupa mahdollistaa kahden eri aseman, Radio SuomiRockin ja Iskelmän, lähettämisen samassa taajuuskokonaisuudessa.

Viestintävirasto on myös hyväksynyt Kaimax Median osittaisen luopumisen taajuuskokonaisuuden 15 taajuuksista. Käyttämättä jäävät Loimaan ja Raahen lähetystaajuudet. Tornion taajuus 106,4 MHz siirtyy konsernin sisäisenä siirtona 1. marraskuuta alkaen Bauer Medialle Radio City Oulun taajuuskokonaisuuteen Oulu 4. Taajuuskokonaisuudessa 18 Kaimax luopuu Rauman ja Raaseporin taajuuksista.

(Mediamonitori)

 Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Ajankohtaista

Uusimmat lokaukset (AM): Kelitiedot ->Kioto DST real time<-

Viimeisin Radiomaailma

Sisällysluettelo: klikkaa kuvaa Kansi_RM_03-17

Tervetuloa radion rajattomaan maailmaan!

Ulkomaisia radioasemia voi kuunnella Suomessakin. Melko vähällä vaivalla ja pienellä rahalla valinnanvaraa on satojen asemien verran. Näillä sivuilla kerrotaan tarkemmin eetterin tarjonnasta ja DX-harrastuksesta. Sivuille on myös kerätty linkkejä muihin aihetta sivuaviin Internetin palveluihin.

Liittymällä jäseneksi saat vuoden 2017 Radiomaailma-lehdet (8 numeroa). Lehden voi tilata myös ilman jäsenyyttä.

WRTH 2017 on edelleen ilmestynyt paperiversiona! Hinta DX-Tarvikepalvelussa 40 euroa + 7 euron toimituskulu (yht. kaikille saman toimituksen tuotteille). Huom. Jäsenmaksun yhteydessä kirjan saa noin 5 euroa edullisemmin kuin erikseen tilattaessa. Tilaukset myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu

Kansi_WRTH_2017

Tilaa saman tien Antenneilla aalloille -perusteos, josta on otettu uusi painos. Hinta DX-Tarvikepalvelussa 19,50 euroa + toimituskulut 7 euroa (koko toimitukselle). Voit tilata myös sähköpostilla (klikkaa kuorta): DX-Tarvikepalvelu

Sisällysluettelo: klikkaa kannen kuvaa alla!

kansi_aa_2016

Tuoreimmat aiheet

Yksi tapa harrastaa DX-kuuntelua

Oheisessa YouTube-videossa Jim Solatie (JMS) esittelee DX-kuuntelua RadioGaala2013 -ohjelmassa!

”Diksaaja harrastaa radion kuuntelemista”

Mika Mäkeläinen (MTM) Radio Suomen yövieraana: YLE:n yövieras

Kävijälaskuri

Flag Counter